Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.

Meniu
Sunteţi aici: > Pagina principală >

Server cloud sau server local

Server cloud sau server local

Server cloud sau server local – Unde ar trebui să vă stocați datele?

Datele sunt cel mai prețios instrument pe care îl avem în cercetarea noastră, ca oameni de știință. Datele corecte  ne permit să avansăm în cariera, iar datele incorecte pot pune capăt rapid acesteia. Într-o perioadă în care subiecte precum integritatea datelor, calitatea datelor și accesul public la date devin din ce în ce mai discutate, scriem acest articol pentru a ne asigura că puteți lua decizia corectă când vine vorba de stocarea datelor.

Adesea lumea vorbește despre integritatea, gestionarea și protecția datelor, dar despre unde putem stoca datele în sine ce se spune? Ei bine, aici vă oferim câteva informații despre avantajele și dezavantajele utilizării unui server cloud versus un server local pentru a stoca datele.

Server cloud versus server local – unde ar trebui să vă stocați datele?

• Servere cloud și servere locale

• Avantaje și dezavantaje cloud

• Avantaje și dezavantaje server local

• Labfolder

Server cloud versus server local

Digitalizarea constantă a ecosistemului din laboratoare se traduce printr-o creștere extraordinară a generării de date la nivel digital. Aceste date, fie că sunt date brute sau în date fizice notate in carnetul de laborator, ele trebuie să fie stocate în siguranță undeva și avem disponibile două opțiuni: servere cloud sau servere locale.

Un cloud este un tip de server, care este la distanță (de obicei în centrele de date), ceea ce înseamnă că îl accesați prin internet. Închiriezi spațiul serverului, în loc să deții serverul. Un server local este unul pe care îl cumpărați și îl dețineți fizic.

Avantaje și dezavantaje server cloud

Utilizați deja mai multe instrumente online bazate pe cloud, inclusiv e-mail (Gmail, Outlook etc.), software de stocare/backup (iCloud, Dropbox, Box etc.) și toate platformele de rețele sociale în care ați putea avea un cont activ.

Pro

• Menținere și upgrade

• Reglare ușoară a spațiului de stocare

• Date stocate de la distanță

• Accesibil oriunde există acces la internet

Primul avantaj al utilizării unui server de tip cloud este că furnizorul se ocupă de întreținere și upgrade. Asta înseamnă un lucru mai puțin de care să te preocupi. De asemenea, este ușor să măresti sau să reduci spatiul disponibil din cloud. Deci, plătiți doar pentru spatiul de care aveți nevoie.

De asemenea, datele sunt stocate de la distanță și nu sunt stocate niciodată pe computerul dvs., ceea ce înseamnă că nu ocupă spațiu inutil. Dacă există probleme tehnice pe site, datele dumneavoastră vor fi în siguranță în cloud. Un ultim pro este că puteți accesa datele stocate în cloud de oriunde există o conexiune la internet.

Contra

• Nu pot accesa datele fără internet

• Transferarea datelor din cloud

Un contra poate fi faptul că, dacă conexiunea ta la internet nu este foarte puternică, ai putea avea probleme la accesarea datelor. Cu toate acestea, cu unele software, puteți încă accesa datele si fara conexiune la internet. Dar fie nu veți putea edita datele in acest mod offline, fie le puteți edita și apoi se va sincroniza mai târziu. De asemenea, va trebui să verificați cât de rapid ar fi să transferați datele în altă parte dacă va opriti din a utiliza cloud-ul.

Avantaje și dezavantaje ale serverului local

În grupul, departamentul sau institutul dvs. de cercetare este posibil să aveți deja un server local disponibil. În loc să stocați datele microscopului în computerul microscopului, le transferați pe un alt dispozitiv de stocare, astfel încât să le puteți accesa de pe alte computere și, de asemenea, să vă asigurați că computerul microscopului nu se umple cu date într-o zi.

Pro

• Viteza de descărcare

• Controlul setării sistemului

• Securitate

Primul avantaj al folosirii unui server local este viteza- viteza cu care puteți să descărcați datele pe server. De asemenea, aveți control total asupra configurației sistemului, pentru a vă asigura că se potrivește exact nevoilor dvs.

Controlul se extinde, de asemenea, la copiile de rezervă și la orice tine de date, deoarece dețineți serverul. De asemenea, se poate simți mai sigur să ai un server local, deoarece numai tu și echipa ta îl poți accesa fizic și, desigur, digital.

Contra

• Instalarea hardware-ului este destul de scump

• Va avea nevoie de întreținere

Principalul dezavantaj al instalării unui server local este necesitatea de a-l instala și apoi de a-l întreține. Uneori, hardware-ul poate fi costisitor și, dacă apar probleme, va trebui să identificați sursa problemei. Totuși, aici ar fi, desigur, momentul în care echipa IT ar veni să salveze situația!

Labfolder

Aici, in labfolder, avem atât opțiunea de a folosi un cloud, cât și un server instalat local. În primul rând, atât cu serverul cloud, cât și cu serverul local, folosim tehnologie de securitate de ultimă oră pentru a vă proteja datele.

Cloud

• 300 GB spațiu de stocare

• Comunicare criptată

• Backup-uri regulate

• Două locații de stocare

În special pentru cloud, veți avea 300 GB de spațiu de stocare pentru fiecare persoană din echipa dumneavoastră. Comunicarea este criptată între dispozitivul dvs. și cloud-ul folderului. Se fac copii de siguranță ale datelor dvs., care sunt stocate în două locații, dintre care una nu este divulgată. Această stocare și backup-uri vă ajută să vă asigurați că datele dumneavoastră sunt în siguranță.

Server

• Spațiu nelimitat

• Protecția datelor și a comunicațiilor

• Actualizări de la distanță

Serverele pot avea spațiu nelimitat. Labfolder va aduce cele mai stricte legi internaționale privind protecția datelor. Comunicarea server-client este conformă cu standardul de criptare AES-256 militar. Pentru a putea rula labfolder pe serverele dvs., vă putem oferi o soluție locală care poate fi chiar actualizată de la distanță.